Prezentarea propriilor branduri Zulu, Warg, MOOA
Despre branduri
La 4camping transferăm cunoștințele noastre către propria producție privată.
Ziua de naștere a lui Devold. Cunoașteți această marcă?
Timp de secole, pescarii din Ålesund, situată între insulele și fiordurile de pe coasta de vest a Norvegiei, au înfruntat condițiile aspre și imprevizibile ale Mării Norvegiei. Și tot aici, în urmă cu 170 de ani, a început să se scrie istoria companiei Devold, iar calitatea înaltă a produselor sale a făcut-o renumită ca producător de top de îmbrăcăminte funcțională din lână.
Fondatorul mărcii Devold, Ole Andreas Devold (1827-1892), a crescut ca unul dintre cei doisprezece copii ai unei familii în care munca de croitorie se transmitea din generație în generație. La vârsta de 20 de ani, a plecat în Germania pentru a învăța de la maeștrii locali în ateliere textile. A adus înapoi nu numai cunoștințe valoroase, ci și îmbunătățiri tehnologice: o mașină de tricotat de ultimă generație și patru războaie de țesut. La scurt timp după aceea, a început să producă mănuși de lână, pălării, pulovere și alte articole de lenjerie pentru a-i proteja pe pescari și pe muncitori de extremele vremii nordice. Era anul 1853 și saga nordică a lânii putea începe...
Cu toate acestea, succesul nu a venit pe gratis pentru Ole Andreas. A fost greu să se impună printre comercianții locali. Impulsionat de entuziasmul său tineresc și de talentul său în afaceri, și-a unit forțele cu angrosistul Sundt din Bergen, iar afacerile au început să înflorească, făcând din anii 1960 o perioadă prosperă. Îmbrăcămintea din lână a lui Devold a dobândit o bună reputație în toată Norvegia pentru calitatea și durabilitatea sa. În câteva decenii, Devold a devenit unul dintre cei mai mari producători de textile din țară, iar la începutul secolului al XX-lea, exporturile reprezentau deja o parte semnificativă a veniturilor sale. Printre piesele iconice care pot fi găsite și astăzi în gama Devold se numără puloverul Islender cu model grosier și puloverul de pescuit durabil Blaatrøie, care era popular și în Islanda, Insulele Feroe și Africa de Sud.
Fiind un vizionar, Ole Andreas Devold a realizat rapid importanța inovației pentru dezvoltarea afacerii sale. Pentru a menține standardele înalte, nu s-a temut să folosească noi progrese și să introducă cele mai recente tehnologii. Astfel, atunci când a avut nevoie să extindă producția, a construit o centrală hidroelectrică în Langevåg, în apropiere, în 1882 - prima din Norvegia - pe lângă o fabrică nouă și mai mare.
Un an mai târziu, la doar patru ani după ce Thomas Edison a inventat becul, 125 de becuri au luminat interiorul camerei de țesut. A fost primul care a folosit iluminatul electric în întregul district Sunnmøre, iar lumina lor s-a răspândit pe pantele munților din jur în nopțile nordice lungi. În același an, Ole Andreas Devold a instalat un telefon pentru a conecta clădirile administrative din Ålesund cu fabrica din Langevåg, pe malul opus al golfului. Acest lucru a economisit nenumărate călătorii cu barca prin Borgundfjorden, ceea ce a dus la o producție mult mai eficientă.
Ole Andreas Devold a abordat succesul său industrial cu multă responsabilitate socială, ceea ce îl face un Thomas Bata norvegian. Nu numai că firma sa a creat multe locuri de muncă, dar a fondat și spitale, biserici, grădinițe și magazine alimentare și a construit 20 de case pentru angajații săi. Orașul Langevåg de la poalele Sulafjellet, ai cărui locuitori puteau fi numărați pe degetele de la o mână în 1855, a crescut și a înflorit rapid în anii 1870. Și, în timp ce multe regiuni din Norvegia au fost afectate de exodul forței de muncă în străinătate la sfârșitul secolului al XIX-lea, succesul fabricii lui Devold a făcut ca mulți oameni din zona Sunnmøre să decidă să rămână. Fermierii locali au beneficiat, de asemenea, de pe urma fabricii. Era o mare onoare pentru ei să furnizeze lână întreprinderii locale și mulți dintre ei au făcut schimb de materie primă pentru produse finite.
Deoarece avea o tradiție îndelungată în climatul aspru al Scandinaviei, nu este surprinzător că i-a însoțit și pe primii cuceritori polari. Roald Amundsen, Fridtjof Nansen și Lincoln Ellsworth care s-au bazat cu toții pe lenjeria de lână Devold pentru expedițiile lor de pionierat pe tărâmul înghețat.
În 1888, când Nansen a condus prima expediție care a traversat Groenlanda de la est la vest pe schiuri, a purtat lenjerie de lână Devold Ullundertøi, pulovere de lână Islandstrøier și geci de bumbac Vadmelsjakker. De-a lungul traseului de 650 de kilometri, expediția a avut de înfruntat furtuni de zăpadă și temperaturi care au coborât până la extreme de -50 °C și la altitudini de până la 2700 de metri. Cinci ani mai târziu, exploratorul polar norvegian a pornit într-o călătorie îndrăzneață cu nava Fram pentru a folosi curenții pentru a ajunge la Polul Nord. El și echipajul său au petrecut trei ani lungi pe o navă special adaptată, înghețată în Oceanul Arctic. Când a devenit clar că nava nu va ajunge la Polul Nord, a pornit într-o călătorie cu sania, ajungând până la 86°13'6” latitudine nordică, apropiindu-se de Polul Nord mai mult decât oricine altcineva înaintea lui.
Ulterior, Fram a însoțit expediția celui mai faimos explorator polar norvegian, Roald Amundsen. Acest explorator polar a intrat în istorie în 1911, fiind primul om care a ajuns la Polul Sud, devansând cu aproximativ o lună expediția britanică a lui Robert Falcon Scott, ai cărei membri au avut ghinionul de a pieri la întoarcere, în cursa pentru atingerea celui mai sudic punct al planetei. Pe lângă imensa sa determinare, succesul său în călătoria de peste 3.400 km s-a datorat și pregătirii sale precise și alegerii strategice de a folosi sănii trase de câini consacrate. Dar a respectat și tradiția în ceea ce privește codul său vestimentar, iar succesul său s-a datorat, fără îndoială, în mare parte calității hainelor sale de lână Devold. Împreună cu Lincoln Ellsworth, Amundsen a ajuns și la Polul Nord în 1925, pe care au reușit să îl traverseze cu dirijabilul Norge I, în drumul lor din arhipelagul Svalbard spre Alaska. „Aș dori să vă mulțumesc călduros pentru serviciile excelente și sprijinul pe care mi le-ați oferit în timpul expediției mele. Consider că produsele dumneavoastră sunt cele mai bune pe care le-am avut vreodată", a declarat Lincoln Ellsworth în mulțumirile adresate lui Devold.
Tradiția primilor pionieri polari este continuată de către aventurierii moderni, pentru care hainele Devold sunt încă o garanție a calității, a manoperei precise și a durabilității. În 1994, de exemplu, acesta a însoțit-o pe Liv Arnesen, prima femeie care a întreprins cu succes o expediție solo la Polul Sud. De asemenea, și-a dovedit valoarea și pentru exploratorii polari contemporani, cum ar fi norvegianul Børge Ousland sau cehii Petr Horký și Václav Sůra, dar s-a îndreptat și spre Himalaya și alte colțuri neospitaliere ale planetei cu numeroase expediții de alpinism.
Multe s-au schimbat în cei 170 de ani de la Devold. Cu toate acestea, obiectivele și ideile companiei rămân aceleași: să furnizeze pe piață îmbrăcăminte din lână de calitate și funcțională, care să ofere confort, confort termic și protecție fiabilă împotriva intemperiilor.
Devold este unul dintre cele mai vechi branduri outdoor din lume. Produce îmbrăcăminte din lână încă din 1853 și a îmbrăcat mulți aventurieri, exploratori și entuziaști ai activităților în aer liber, printre care Fridtjof Nansen și Roald Amundsen. Chiar și astăzi, este considerat un lider mondial în ceea ce privește calitatea produselor și inovația în prelucrarea și fabricarea lânii. Devold oferă o colecție largă de lenjerie de corp funcțională din lână merinos, șosete, pălării, pulovere tradiționale din lână și produse lifestyle.
Autor: Devold
Surse: arhiva Devold
Despre branduri
La 4camping transferăm cunoștințele noastre către propria producție privată.
Despre branduri
Colecția Deluxe Air este o nouă colecție de la Outwell pe care familiile o vor aprecia. Colecția impresionează prin spațiul său, construcția gonflabilă și caracteristicile practice pentru a vă face șederea în camping mai plăcută.
551 Lei
(29.95 %)
de la 386 Lei
127 Lei
(10.24 %)
114 Lei
159 Lei
(10.06 %)
143 Lei
258 Lei
(10.08 %)
232 Lei
218 Lei
(10.09 %)
196 Lei
258 Lei
(10.08 %)
232 Lei