Bumbacul organic
Planta de bumbac consumă multă apă și este sensibilă la dăunători, care sunt preveniți prin aplicarea de pesticide dăunătoare. Studiile arată că, la nivel mondial, se utilizează până la 16% din totalul pesticidelor folosite anual în cultura bumbacului. În plus, în agricultură se folosesc diverse îngrășăminte artificiale, iar plantele sunt modificate genetic. Datorită mașinilor care pot recolta cantități mari de bumbac într-o perioadă mai scurtă de timp, solul este epuizat.
Bumbacul cu etichetă ecologică este cultivat într-un mod organic, în care nu se folosesc pesticide, agricultorii folosesc metode naturale de combatere a dăunătorilor, iar bumbacul este cultivat doar în locurile în care planta își are locul în mod natural și, prin urmare, nu necesită cantități uriașe de apă. . Bumbacul organic este cules manual și fertilizat cu compost natural. De asemenea, pentru vopsirea fibrelor se folosesc numai substanțe naturale care nu poluează mediul înconjurător.
Bumbacul organic nu a fost supus unor procese chimice în timpul cultivării, ceea ce îl face mai moale și mai fin decât bumbacul cultivat în mod convențional. În același timp, puritatea materialului îl face foarte potrivit pentru pielea sensibilă și pentru persoanele care suferă de alergii.