Cum să alegeți schiurile de schi alpinism pentru experiențe outdoor de top?
Sfaturi
Sunteți pasionat de schi alpinism și vă gândiți să achiziționați echipament? Atunci am pregătit acest articol pentru voi.
S-a rupt fermoarul? Vă spunem noi cum să îl reparați.
O știm cu toții, fermoarul este unul dintre acele lucruri care pot merge prost atunci când avem cea mai mare nevoie de el. Iar la prima vedere, acest lucru poate însemna că fermoarul este gata să fie aruncat. Dar nu trebuie să fie deloc așa. Vă vom arăta câteva trucuri simple pentru a vă repara fermoarul în câteva minute și gratuit.
De fapt, nimeni nu a venit încă cu o modalitate mai bună de a închide rapid și eficient geci, hanorace, genți, rucsacuri și corturi. Și oriunde îl folosim, fermoarul poate fi de obicei reparat. Am pus la punct câteva metode care să vă ajute în majoritatea situațiilor.
Aflați ce s-a întâmplat de fapt. Uneori, un fermoar care nu funcționează bine este doar un lucru mărunt care poate fi reparat cu ușurință. Priviți fermoarul din toate părțile. Sunt toți dinții la locul lor și aliniați? Există vreun fir sau țesătură prinsă în glisor? Problema este că glisorul este prea strâns? Fermoarul are toate elementele la bază? Este rupt glisorul? Repararea unui fermoar este adesea destul de simplă, trebuie doar să vă dați seama ce nu funcționează.
Depinde de defecțiunea pe care am descoperit-o. Uneori, un săpun simplu și solid va fi de ajutor. Alteori, o reparație a fermoarului va necesita un patent, un ac și ață. În unele cazuri nu ne putem lipsi de o schimbare a cursorului și aici este cazul în care avem nevoie de setul special cu gisoare de rezervă. Cu acest set reprați sacul de dormit, pantaloni, dar chiar și fermoarul unui rucsac turistic mare.
Se întâmplă deseori ca o bucată de țesătură sau de ață ruptă să rămână blocată în glisor. Scoateți cu grijă țesătura și firul și verificați dacă glisorul se mișcă liber. Vă recomandăm să verificați dacă țesătura nu este slăbită. În acest caz, luați acul și ața și reparați cusătura.
Trebuie să îi aliniați cu grijă la loc. Aveți grijă să nu deteriorați și mai mult dinții. Uneori degetele sunt suficiente, alteori trebuie să folosiți un patent.
Glisorul pare să se miște prea tare? Verificați mai întâi dacă dinții fermoarului nu sunt foarte murdari. Dacă da, curățați-i cu o periuță de dinți moale. Apoi încercați să lubrifiați fermoarul. O lumânare obișnuită, grafitul de la un creion obișnuit, balsamul de buze sau săpunul solid sunt suficiente.
Folosirea frecventă a fermoarului ar putea provoca deschiderea/lărgirea părților laterale ale glisorului. Încercați să luați un patent și să presați ușor pe laterale partea de sus și cea de jos a cursorului . Testați pentru a vedea dacă ”calcă” bine pe fermoar. Dacă nu, repetați procesul, dar aveți mare grijă, deoarece glisorul se poate rupe/sparge.
Chiar și un glisor complet stricat nu trebuie să însemne sfârșitul. Încercați să vă uitați la un kit de reparare a fermoarului. Acesta include mai multe dimensiuni diferite de glisoare, alegeți-o pe cea potrivită și înlocuiți-l. În filmuleț puteți vedea pas cu pas cât de ușor este să înlocuiți glisoarele fermoarului atunci când aveți la îndemână kitul de reparații.
Un pic mai specifică este întrebarea despre cum se repară un fermoar slăbit dacă este vorba de un rucsac, o geantă sau un cort, dacă fermoarul este cusut în material la un capăt. Și în acest caz, trebuie să presați cu un patent ușor părțile laterale ale glisorului. Cu toate acestea, problema poate apărea în cazul în care capătul fermoarului este cusut în material. Este posibil să nu puteți alinia toți dinții fermoarului. În acest caz, este ideal să desfaceți capătul, să aplatizați fermoarul pe toată lungimea sa și apoi să coaseți din nou capătul.
Vă recomandăm să verificați dovada de achiziție înainte de a efectua orice reparație. Dacă articolul este în garanție, este mult mai bine să folosiți oaceastă opțiune de a reclama produsul. Dacă îl reparați singur, ați putea anula garanția. Desigur, dacă sunteți conștient că ați rupt cumva singur fermoarul și reclamația nu ar fi acceptată, sau dacă aveți nevoie urgentă de articol, de exemplu pe teren, și nu puteți aștepta cele 30 de zile legale, mergeți mai departe cu reparația chiar și în perioada de garanție.
Unele fermoare au un tratament special care limitează pătrunderea apei. Dinții și glisorul sunt de obicei din plastic, iar materialul fermoarului are un tratament impermeabil. Construcția fermoarului este, de asemenea, diferită. Fermoarul este apropiat, iar glisorul se află pe partea opusă. Astfel de fermoare pot fi găsite la geci impermeabile, corturi și genți. Cu siguranță nu vă recomandăm să le reparați singuri.
Cum să reparați un fermoar rupt la o geacă, un cort sau o geantă atunci când toate trucurile au eșuat? Aici va fi nevoie de mâna unor profesioniști care pot înlocui complet fermoarul și pot salva o piesă valoroasă a echipamentului dumneavoastră. Unele magazine de schi și magazine de reparații de echipamente de outdoor de marcă (de exemplu, Hannah) sunt dedicate reparării sau chiar înlocuirii fermoarelor de la echipamentele lor. În mod ideal, întrebați un comerciant sau un producător care vă poate recomanda acest serviciu post-vânzare.
Autor: Lucie Krůčková
Surse: arhiva 4camping, pixabay.com, unsplash.com
Sfaturi
Sunteți pasionat de schi alpinism și vă gândiți să achiziționați echipament? Atunci am pregătit acest articol pentru voi.
Sfaturi
Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?
Sfaturi
Pentru confort în camping, o saltea gonflabilă este adesea alegerea potrivită. Acasă, o saltea gonflabilă pentru musafiri. Când mergeți la mare, de obicei un șezlong gonflabil sau o saltea pentru apă. Când există o gaură în ele, bucuria de a călători dispare. Totul poate fi rezolvat în câteva minute. Ciți aici cum se repari rapid șezlongurile și saltelele gonflabile.
372 Lei
(49.19 %)
189 Lei
1 670 Lei
(10 %)
1 503 Lei
1 400 Lei
(45.78 %)
759 Lei
3 080 Lei
(20.03 %)
2 463 Lei
996 Lei
(42.87 %)
569 Lei
796 Lei
(23.49 %)
609 Lei
1 617 Lei
(10.02 %)
1 455 Lei
620 Lei
(39.98 %)
372 Lei