ForCamping s.r.o.

Secțiunea utilizatorului

Autentificare

Coș

Coșul dvs. este gol

O sală de antrenament compactă pentru acasă.

O sală de fitness acasă poate fi o soluție interesantă pentru oricine își dorește să rămână în formă. Vă spunem cine este candidatul ideal pentru antrenamentele de acasă, cum să vă amenajați o mini sală chiar și în cel mai mic spațiu sau în grădină, și dacă merită cu adevărat să investești într-un home gym în era antrenamentelor outdoor.

O sală de fitness acasă nu are nevoie neapărat de o cameră dedicată. De multe ori, este suficientă o saltea de exerciții și câteva gantere.

Cuprins

 

Introducere

Popularitatea sălilor de fitness de acasă a explodat în perioada pandemiei de COVID. Sălile clasice au fost deseori închise, la fel ca multe alte afaceri, iar atunci când accesul era permis, antrenamentele erau îngreunate de purtarea măștii sau de teama de îmbolnăvire.
De atunci, multe s-au schimbat. Am revenit în sălile de sport, iar zonele de antrenament în aer liber – îndrăgitele workout park-uri – au apărut chiar și în sate mici.
Chiar și așa, o sală de fitness acasă nu mai este ceva ieșit din comun.

 

Cui i se potrivește o sală de sport acasă și când nu se merită investiția?

Pe de altă parte, pentru unii oameni, un abonament plătit la sală este chiar acel imbold de care au nevoie pentru a rămâne motivați. De asemenea, sălile comerciale sunt preferate de cei care vor să se antreneze pe aparate variate, să lucreze cu un antrenor sau să participe la clase de tip workout.
Pentru aceștia, o sală de fitness acasă poate fi un complement interesant, dar nu neapărat esențial.

 

De ce este grozavă o sală de sport acasă?

Puteți face exerciții ori de câte ori aveți un pic de timp. Nu trebuie să mergeți nicăieri și să petreceți mult timp în mașină sau în transportul public. Vă puteți echipa sala de sport de acasă cu ceea ce vă place sau cu ce doriți să vă antrenați în acel moment. Exersați într-un mediu plăcut, acasă, în grădină sau chiar în natură. În plus, există și problema igienei într-o sală de sport comercială – acasă nu trebuie să vă faceți griji în privința asta.

 

Cum să îți amenajezi o sală de sport acasă cu spațiu minim

Dacă aveți o casă de familie spațioasă și suficienți bani, nimic nu vă împiedică să vă cumpărați aparate de fitness și să vă amenajați sala de sport acasă exact așa cum vă place. Sala de sport de acasă este grozavă și pentru copii – se pot juca liber, dar și antrena în mod organizat. Dar ce se întâmplă dacă aveți foarte puțin spațiu? Și atunci este posibil.

7 trucuri ca să vă antrenați acasă cu spor

Am pregătit pentru voi o listă cu câteva lucruri esențiale pentru exercițiile fizice acasă, dar și ghiduri despre cum să vă antrenați. La început, chiar nu aveți nevoie de mai mult.

1. Baza este o saltea de exerciții de calitate, eventual o saltea de yoga. Ambele saltele izolează frigul de la podea și denivelările. Saltelele mai groase atenuează bine impactul în timpul exercițiilor dinamice. Saltelele de yoga se remarcă prin aderență și nu alunecă nici pe podele netede. Și cum să îți tonifiezi corpul acasă doar cu o saltea? Încearcă pilates sau yoga.

SFAT: Citiți cum să alegeți o saltea de exerciții, astfel încât să vă antrenați confortabil.

2. Alegeți echipamente care ocupă puțin spațiu și sunt ușor de depozitat. Mingiile de gimnastică, discurile de echilibru și ganterele au o utilizare versatilă.

3. Investiți în îmbrăcăminte de fitness confortabile, care nu restricționează mișcarea și elimină eficient transpirația.

4. Descoperiți antrenamentele de forță acasă cu greutatea propriului corp. Ce e grozav în zilele noastre este că pe internet găsiți o mulțime de ghiduri despre cum să începeți să vă antrenați acasă cu greutatea corpului și sfaturi pentru cele mai bune exerciții.

5. Puteți să săriți acasă fără să deranjați vecinii? Adăugați în echipamentul vostru o coardă, excelentă pentru antrenamentele de condiție fizică.

6. Cu echipament minim, puteți antrena diferite grupuri musculare. Astfel, vă veți îmbunătăți condiția fizică și veți întări zonele slabe sau suprasolicitate

  • Exerciții pentru spate acasă
  • Exerciții pentru brațe acasă
  • Exerciții pentru abdomen acasă
  • Exerciții pentru picioare acasă

7. Și cel mai important: găsiți-vă timp. Ideal este să faceți exerciții în mod regulat, în aceeași zi și la aceeași oră. Acest lucru vă va ajuta să vă creați un obicei și să nu săriți peste antrenamente. 

 

Cât de des ar trebui să vă antrenați acasă?

Dacă abia începeți să faceți mișcare, este important să nu exagerați la început și să vă găsiți un ritm regulat. Chiar și două antrenamente de o oră pe săptămână sunt un început excelent. Încercați să rezistați cel puțin o lună și jumătate fără să săriți peste sesiuni. Treptat puteți adăuga unul sau două antrenamente pe săptămână, în funcție de timpul de care dispuneți.

 

Sală de sport în grădină sau pe terasă

În propria grădină puteți face aproape orice. Vă puteți amenaja un aparat de forță pentru acasă, puteți sări coarda sau să întindeți salteaua pentru exerciții. Veți continua să vă antrenați în intimitate, dar vă veți bucura și de beneficiile aerului proaspăt și ale verdelui relaxant din jur. Dacă nu aveți grădină, puteți face mișcare pe terasă, pe un balcon mai spațios sau vă puteți lua salteaua și merge să vă antrenați în natură.

 

Cum să te îmbraci pentru antrenamentele în aer liber

Acasă e simplu. Pentru antrenamentele în aer liber – fie că e vorba de grădină sau de un spațiu public de tip workout – este important să alegeți îmbrăcămintea în funcție de vreme și tipul de exerciții. Amintiți-vă că vă veți încălzi și veți transpira mai mult în timpul antrenamentelor dinamice decât, de exemplu, la yoga. Totuși, nu doriți niciodată să răciți după ce ați transpirat.

În zilele călduroase sunt suficiente pantaloni scurți (sau o fustă sport), un tricou (sau, pentru doamne, o bustieră sport) și pantofi sport. Pe măsură ce temperaturile scad, intrați în joc colanții, pantaloni de trening, lenjerie funcțională, hanorace sport și geci. O bentiță vă va proteja urechile și sinusurile, iar mănușile – mâinile.

Amintiți-vă că doar hainele funcționale, purtate în straturi corecte, vă oferă confort maxim în timpul antrenamentului.

 

Link-uri utile

 

Autor: Lucie Krůčková

Resurse: archiv autora

Articole pe o temă similară

10 sfaturi pentru activități cu copii în vacanță

10 sfaturi pentru activități cu copii în vacanță
Ar fi ideal dacă am putea petrece fiecare vacanță pe drumuri. Dar realitatea vieții este diferită și vacanțele sunt puține. Avem pentru voi sugestii despre cum să vă bucurați alături de copii de vacanțele de vară și iarnă, pline de experiențe și aventuri.