ForCamping s.r.o.

Secțiunea utilizatorului

Autentificare

Coș

Coșul dumneavoastră este gol. Aveți nevoie de ajutor? Aruncați o privire la sfaturile noastre sau scrieți-ne.

Transport gratuit

249 Lei

Știați că oferim transport gratuit pentru comenzile de peste 249 Lei?

Am testat 11 dintre cele mai vândute termosuri

Colegul nostru Adam Borovský a decis să testeze termosurile și rezistența lor. Cum s-au descurcat cele mai vândute termosuri de pe web site-ul nostru?



Cuprins

 

Introducere

De ce cumpărăm un termos? Ca să se asorteze cu geaca noastră sau, mai degrabă, pentru a ne încălzi cu conținutul său atunci când va fi nevoie? La 4camping, ne interesează în primul rând funcționalitatea, așa că am analizat cele mai vândute termosuri în detaliu.

M-a interesat cât timp reușesc să mențină o băutură fierbinte cu adevărat fierbinte. Diferențele sunt mari, așa că hai să vedem direct cum s-au descurcat.

 

Câștigătorul testării

Câștigătorul testării este termosul Primus Vacuum Bottle 1 l, care după 6 ore menține temperatura de 85,2°C

 

Achiziție bună

În ceea ce privește raportul calitate/preț, m-a impresionat termosul Zulu Vacuum Flask cu volum 0,75 litru, care a lăsat apa clocotită să se răcească, după 6 ore, doar până la 74,7°C. Este de aproape 10 ori mai ieftin decât cele mai scumpe modele, raportat la prețul per 1 ml de volum.

 

Termos testat

 

După 6 h

 

După 24 h

 

După 48 h

Primus Vacuum Bottle

85,2 °C

 62,9 °C

45,9 °C

Salewa Rienza Thermo 

84,4 °C

63 °C

46,3 °C

Tatonka Hot&cold Stuff

83,2 °C

60,3 °C

43,4 °C

Rockland Galaxy Silver

82,2 °C

56,8 °C

39,5 °C

Thermos Style

81,2 °C

55,2 °C

37,8 °C

Stanley CS Legendary Classic

80,8 °C

53,3 °C

36 °C

Esbit cu închidere dublă

77,7 °C

50,3 °C

33,7 °C

Zulu Vacuum Flask

74,7 °C

44,4 °C

29,5 °C

Hydro Flask Standard Mouth

69,7 °C

38 °C

25,4 °C

Klean Kanteen TK Wide

62,2 °C

32,8 °C

23,2 °C

Snow Monkey Urban explorer

55,2 °C

27,9 °C

21,4 °C

 

Observații interesante

După 6 ore, diferența dintre majoritatea termosurilor este de doar aproximativ un grad Celsius. Prin urmare, valorile cheie sunt cele de după aproximativ 24 de ore, când doar o parte dintre termosuri mai reușesc să mențină băutura cu adevărat fierbinte, nu doar călduță. De aceea, atunci când alegeți, luați în considerare dacă mergeți în excursii lungi și doriți ca băutura să fie încă fierbinte a doua zi sau dacă preferați excursii mai scurte, unde vă puteți încălzi băutura. Dacă faceți parte din prima categorie, merită cu siguranță să investiți în cel mai bun produs disponibil pe piață.

Chiar și la o temperatură exterioară de 5°C, lichidul din interior se răcește cu 24% mai repede. De aceea, gândiți-vă și la faptul dacă folosiți termosul doar primăvara și toamna, când temperaturile sunt încă în jur de 10°C, sau dacă îl luați, de exemplu, la schi.

Termosurile de volum mai mare mențin temperatura mai bine, dar există și termosuri mici care au doar puțin mai slabe caracteristici. Așadar, dacă nu călătoriți singur, alegeți mai bine un termos mai mare pentru toată lumea. În plus, veți economisi și bani, raportat la prețul per litru de volum.

Deși brandul Thermos indică pentru termosul său o durată cu 3 ore mai mare de menținere a băuturii calde, rezultatul este aproape identic cu cel al termosului de la brandul Stanley.

Dacă aruncați o privire, de exemplu, pe pagina Tatonka, veți vedea în recenzii că utilizatorii apreciau deja rezistența termosurilor înainte de testul nostru. Recenziile sunt , foarte utile.

În test, termosurile cu formă de cană termică nu au avut rezultate bune. Această construcție, cu capac larg și pereți subțiri, izolează clar mai slab. Așadar, dacă nu căutați doar o cană elegantă pentru drumul spre muncă, vă recomandăm să alegeți termosuri care seamănă cu termosurile clasice. Acesta este un aspect de bază atunci când faceți o selecție. Totuși, recunosc că arată bine, așa că își vor găsi cu siguranță fanii.

Temperatura scade cel mai rapid în primele ore. Cel mai bun termos a reușit să mențină, chiar și după 66 de ore, o temperatură de 38 °C. Ce reprezintă, așadar, o performanță excelentă, aproape 3 zile mai târziu!

 

Cât timp rămâne rece băutura?

Foarte mult timp. Am încercat, de fapt, și cum se comportă termosurile în situația opusă, atunci când dorim să ne răcorim cu o băutură rece. Funcționează și mai bine, deoarece, chiar dacă afară este cald, în jur de 30 de grade, diferența dintre această temperatură și o băutură răcită nu este la fel de mare ca în cazul unui lichid fierbinte.

De exemplu, câștigătorul testului, Primus Vacuum Bottle, menține conținutul rece timp de 6 ore (6,4 °C în loc de 4,4 °C). După 30 de ore, apa avea încă doar 10,7 °C, ceea ce este mai rece decât apa de la robinet în luna noiembrie, când a fost efectuat testul. Termosul este, pur și simplu, o investiție excelentă pentru tot anul!

În plus, în termos puteți adăuga gheață. Am încercat să amestecăm 200 g de gheață într-un termos de un litru, Primus Vacuum Bottle, iar după 24 de ore băutura era chiar mai rece, având 0,2 °C. După 2 zile, temperatura a ajuns la 10,7 °C. Prin urmare, dacă folosiți termosul mai ales vara, acest parametru de temperatură nu trebuie să vă preocupe prea mult. Pentru vară este suficient și un termos mai ieftin.

Și ce se întâmplă dacă puneți doar cuburi de gheață în termos? Acestea pot rezista zeci de ore. Bucurați-vă de băuturi reci chiar și pe căldură, departe de civilizație.

 

În ce condiții  a avut loc testarea

Am testat toate termosurile în același timp, la o temperatură ambientală constantă de 21 °C. Temperatura apei turnate am măsurat-o cu un termometru profesional englezesc Thermapen, cu o precizie de o zecime de grad Celsius.

 

Ce nu a observat termometrul

În locul specificațiilor tehnice, mă interesează mai mult designul produsului, adică modul în care acesta este proiectat din perspectiva utilizabilității pentru utilizator. Și nici aici nu am putut să nu observ câteva imperfecțiuni.

De exemplu, termosul Primus Vacuum Bottle are un capac cu mecanism de apăsare destul de special, dar modul în care funcționează nu este deloc clar.

Chiar și o idee simplă poate fi executată greșit, așa cum se întâmplă în cazul unor termosuri Zulu. La aceste termosuri, capacul începe să se rotească în gol dacă aplici o forță mai mare. Nu este un defect major, mai ales având în vedere prețul, dar este totuși o greșeală de design. 

M-aș bucura dacă, în timpul excursiilor voastre, observați astfel de imperfecțiuni și le împărtășiți pe pagina noastră de Facebook, ca să putem râde împreună! 😊

 

Verdict final

Capacitatea termosului de a menține lichidul cald cu siguranță nu va fi singurul criteriu în alegerea sa. Acordați atenție și altor detalii practice. De exemplu, ar putea fi util să aveți două tipuri de capace incluse în pachet sau un al doilea pahar în interior, astfel încât și prietenul dumneavoastră să aibă din ce să bea.

Așa cum am arătat în acest test, produsele mai scumpe tind să fie de calitate mai bună, dar, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna valabil. De aceea, urmăriți și testele noastre viitoare, care vă vor dezvălui adevărul. Totuși, scopul acestor teste nu este doar evaluarea produselor. La 4camping, dorim să vă facem cumpărăturile mai ușoare printr-o așa-numită "preselecție", în care produsele insuficient de bune sunt eliminate din ofertă, astfel încât să nu le puteți achiziționa deloc.

 

Link-uri utile

Autor: Adam Borovský 

Resurse: arhiva autorului

Articole pe o temă similară

TEST: Rucsac Warg Flare 22l

TEST: Rucsac Warg Flare 22l
Cauți rucsacul ideal, atât pentru oraș, cât și pentru călătorii? Rucsacul Flare de la brandul Warg a fost testat pentru tine de colegul nostru Marcel Fronko.

TEST: Ochelari de soare Mooa Garda

TEST: Ochelari de soare Mooa Garda
Căutați ochelari de soare outdoor universali, pe care să-i folosiți nu doar la ciclism, ci să-i puneți în rucsac și pentru călătorii sau drumeții montane?